House for the Poem of the Right Angle

House for the Poem of the Right Angle

Three huge roof lights installed at odd angles in a secluded black house in the forest of Vilches in Chile. That’s the House for the ‘Poem of the Right Angle,’ inspired by Le Corbusier’s series of paintings with the same title. There is undoubtedly a lot more to the HouseHouse than meets the eye with such a long name. 

Akin to the abstractness of ideas in the painting, the architecture of the HouseHouse for the poem of Right Angle has harsh angles, abstract twists, and curved walls. While the exteriors are all black, the interiors feature a warm and cozy cedar wood finish on the walls and ceilings.

The walls of this house feature 12cm thick reinforced concrete designed in mismatched shapes that would bewilder every mind. At the heart of the HouseHouse lies a courtyard around which an open layout is panned. Besides, all walls facing the yard are glazed for panoramic views of the patio and the spaces that lie beneath the courtyard. The entrance takes one through the kitchen, dining, and living room, in that order, as a walkway around the yard.

Some floors are also covered in wood, and the rest in concrete. The living area has a magnificent suspended fireplace. Besides, there are three roof lights and cantilevered master bedroom. Not to be missed is a swimming pool in the exterior wit the jaw-dropping views of pristine mountains and forest land. 

Name: House for the Poem of the Right Angle

Price:

Bedrooms: 2

Bathrooms:

Levels: 1

Size:

Built: 2013

Location: Vilches, Chile

Architect: Smiljan Radić

Links: http://estudiopalma.cl/casa_vilches 

Image credits: © https://cristobalpalma.com/ 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *